БАЛКАН

Бесна мајка: Извинете, детето ви јаде земја – Знам, нека јаде...

Дали се сеќавате на времето кога постарите беа авторитет? Јас се сеќавам многу добро. Ги сакав тие цврсто втемелени граници. Беше доволно тато да ме...

МАКЕДОНИЈА

Вучиќ: После тоа што го направија политичарите, сега Србите во Македонија...

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ по одлуката на Македонија да ја бојкотира церемонијата за доделување на нобеловата награда за литература истакна дека е изненаден...

СВЕТ

Сонот на Македонците е Германија – но познато е каде одат...

Германските мигранти се претежно високообразовани академски граѓани во своите рани години: 76 проценти имаат високо образование или докторат, што е три четвртини, иако само...