БАЛКАН

Бесна мајка: Извинете, детето ви јаде земја – Знам, нека јаде...

Дали се сеќавате на времето кога постарите беа авторитет? Јас се сеќавам многу добро. Ги сакав тие цврсто втемелени граници. Беше доволно тато да ме...

МАКЕДОНИЈА

Груби: Апсурдно е со тројца Македонци да разговараме за од Господ...

Употребата на мајчиниот јазик е право дадено од Господ, вели Артан Груби од ДУИ, кој смета дека воопшто не треба да се дискутира за...

СВЕТ

Сонот на Македонците е Германија – но познато е каде одат...

Германските мигранти се претежно високообразовани академски граѓани во своите рани години: 76 проценти имаат високо образование или докторат, што е три четвртини, иако само...