БАЛКАН

Тажна исповед на српска пеачка “Џабе што сум милионерка кога немам...

Пеачката Бранка Соврлиќ (62) во текот на својата музичка кариера се стекна со големо богатство во кое и денес ужива. Меѓутоа, најискрено признава дека...

МАКЕДОНИЈА

Таљат до ВМРО ДПМНЕ: Албанците нема да ви ги гласаат вашите...

Измените на законот за јазици што ги најавува опозициската ВМРО-ДПМНЕ поради прерпоките на Венецијанската комисја нема да пројдат во Собранието поради тоа што за...

СВЕТ

Сонот на Македонците е Германија – но познато е каде одат...

Германските мигранти се претежно високообразовани академски граѓани во своите рани години: 76 проценти имаат високо образование или докторат, што е три четвртини, иако само...