БАЛКАН

Вучиќ: Ако мислите да доаѓате во Србија со барање да го...

Србија ќе преговара за компромисно решение, но ако некој мисли да дојде во белград и да ни каже да го признаеме Косово – тоа...

МАКЕДОНИЈА

Тричковски: Геро нема трунка свест за сопствена одговорност – Идиот

Статус на Бранко Тричковски: Скица за рекет за добар ритерн ,,Геро беше прдеж кој не беше задоволен од својот досег. Во времето на најголемиот очај, некој...

СВЕТ

Сонот на Македонците е Германија – но познато е каде одат...

Германските мигранти се претежно високообразовани академски граѓани во своите рани години: 76 проценти имаат високо образование или докторат, што е три четвртини, иако само...