БАЛКАН

Бесна мајка: Извинете, детето ви јаде земја – Знам, нека јаде...

Дали се сеќавате на времето кога постарите беа авторитет? Јас се сеќавам многу добро. Ги сакав тие цврсто втемелени граници. Беше доволно тато да ме...

МАКЕДОНИЈА

Митко Чавков се огласи од затвор: Почитувани роднини, другари и пријатели,...

Статус на Митко Чавков: Ништо не може да не демотивира во правната битка со ДРЖАВЕН АПАРАТ, времено КИДНАПИРАН ОД ПОЛИТИЧКО - КРИМИНАЛНИ СТРУКТУРИ во власта,...

СВЕТ

Сонот на Македонците е Германија – но познато е каде одат...

Германските мигранти се претежно високообразовани академски граѓани во своите рани години: 76 проценти имаат високо образование или докторат, што е три четвртини, иако само...