Дома Македонија По подолго време се огласи Брат Љубе со важен повод

По подолго време се огласи Брат Љубе со важен повод

На денешен ден пред дваесет години, беше формирана единицата за брзи интервенции, Лавови, која беше столбот на одбраната во конфликтната 2001 година.

Премиер на тогашната Влада беше Љубчо Георгиевски, а министер за внатрешни работи, Љубе Бошкоски.

Подоцна, по смената на власта во 2002 година, единицата беше расформирана.

По тој повод, се огласи лидерот на партијата Обединети за Македонија, Љубе Бошкоски, кој на социјалните мрежи напиша:

„23.04.2001 – 23. 04. 2021

20 години од основање на Единицата Лавови. Почит кон вас херои!“