Дома Македонија Илче Затаракоски: Пародија од држава е држава во која лидерите се договараат,...

Илче Затаракоски: Пародија од држава е држава во која лидерите се договараат, а пратениците беспоговорно гласаат

Loading...

Илче Затаракоски во статус на социјалните мрежи, го коментира вчерашниот политички договор меѓу Заев и Мицкоски:

„Лидерите договорија закони, го одблокираа блокираното Собрание, а пратениците допрва ќе го гласаат она што е договорено.

И ова е парламентарна демократија? Каква мотивација имаат граѓаните да излезат на избори и да гласаат за пратеници кога на крај партиските лидери одлучуваат што и како ќе се гласа? Пародија од држава!“

Loading...