Дома Македонија Д-р Нико Беќаровски им се обрати на Бујар и Филипче: Насочете го...

Д-р Нико Беќаровски им се обрати на Бујар и Филипче: Насочете го авионот кон Пекинг

Loading...

Нашата земја мака мачи како да дојде до вакцини, но со истиот проблем се соочуваат и многу поразвиени земји од нашата.

Процентот на имуназиција не е многу висок ниту во една Германија, Италија, Австрија. Како и да е, Ковакс механизмот најверојатно ќе обезбеди поголеми количини за земјите членки на ЕУ, а потоа за посиромашните земји.

Како да се обезбедиме со дози дотогаш, советува д-р Нико Беќаровски, кој им се обрати на своите колеги Бујар Османи и Венко Филипче:

„Денес и Унгарија ја одобри новата кинеска вакцина CanSinoBIO.

Се работи за векторска вакцина, слична на руската Sputnik V, но најголема нејзина предност е ДАВАЊЕТО НА САМО ЕДНА ДОЗА!

Еве начин МАКЕДОНИЈА, да ја ставиме на брзата лента за вакцинација.

Колеги Бујар Османи и Венко Филипче, пренасочете го авионот кон Пекинг, PLEASE!“

Loading...