Дома Македонија Ганка: Дали вие знаете кој предмет се полага за добивање Американско државјанство?

Ганка: Дали вие знаете кој предмет се полага за добивање Американско државјанство?

Loading...

Низа полемики во јавноста, особено на социјалните мрежи, по вчерашната информација дека е можно спојување на предметот историја, со останатите предмети од природните науки.

Со свое гледање, кусо се огласи и поранешната министерка за култура, Ганка Самоилова Цветанова:

Поранешната министерка за култура Ганка Цветанова со паралела со САД по најавата од министерката за образование Мила Царовска за укинување на историјата како посебен наставен предмет.

Таа потенцираше дека не случајно, во САД, за добивање на американско државјанство се полага американска историја, а не биологија, хемија и физика.

Не им било јасно зошто не сме реагирале што ќе се спојуваат биологија, хемија и физика туку само за предметот историја сме се бунеле.

Е па, не случајно, при процесот на добивање американско државјанство се полага американска историја а не биологија, хемија и физика! Ви текнува?!?

Loading...