Дома Македонија Јован од СДСМ: Јас сум Македонец и зборувам Македонски јазик (ВИДЕО)

Јован од СДСМ: Јас сум Македонец и зборувам Македонски јазик (ВИДЕО)

Loading...

Дуелот на ,,Само вистина” помеѓу Јован Деспотовски, директор на Фондот за иновации и Владимир Нелоски член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ постигна неверојатна гледаност.

За само неколку денови видеото е прегледано 150 илјади пати. Се чини најважниот момент од ова видео е репликата на Деспотовски од СДСМ, дека е Македонец и дека зборува Македонски јазик:

,,Вие од ВМРО самите си го проблематизирате идентитетот. Еве јас во камера ќе кажам. Јас сум Македонец и моите деца по дома.

Јас зборувам Македонски јазик и никој овие работи не може да ми ги оспори, бидејќи се содржани во договорот!”

Јас сум Македонец и зборувам македонски јазик – сега никој тоа не може да ми го оспори.

Публикувахте от СДСМ – Социјалдемократски сојуз на Македонија в Четвъртък, 6 февруари 2020 г.

Loading...