Дома Македонија Геро и одговори на Јоци: Пушчај сè што имаш, но телефонот мој...

Геро и одговори на Јоци: Пушчај сè што имаш, но телефонот мој ги памти твоите реплики за Зоќе и Сале Мутави

По низата прозивки на социјалните мрежи од страна на новинарката Јорданка Ивановска Јоци, кон својот колега Бранко Героски, одговор стигна и од другата страна:

Loading...

,,Јоцика, пушчај сè што имаш. Потврдувам дека сè што објави до сега од мене е напишано. Потписујем опет!

Добро, има малку сечење и лепење, ама тоа е. Да ти повторам уште еднаш, пушчај!

Јас нема да ги пуштам твоите реплики. Од пукнатата ти п-жила. Твоите лигави реплики.

Ни онаа за СДСМ и за Грујо. Ни за Зоќе и дали е замешан во Рекет. Ни за Петре Шилегов. Ни за Лила. Ни за Јадранка. Ни за Кочишки.

Ни за моиве бивши газди. Ни за Сашо Ордановски и за брат му. Ни за Кежо. Ни за Боки Бургија. Ни за Сале Мутави (он па се радуе, хехе, шајшутка). Ни за Миленко. Ни за…

Уф, ги има многу, ма, кој да ги памти! Добро, телњфонов памти.

Не пушчам, Јоцика. Нит сум очаен нит патетичен Нит ви се плашам… Тебе и на другарчињата твои. Се убивте од работа. А под прозор, пардон под шофершајбната од ратракот, може да ми пљукнете!

Пушчај, Јоцика. Ионака своевремено ме предупреди дека сдсмовци ќе ме “макљале”. Можеби тогаш и не си знаела дека тебе ќе ти се падне должноста да ме “макљаш”. Што ти е судбина…

И не чекај извинување од мене, Јоцика. Ни ти, а ни тие за кои сум ти пишувал. Дужни ми се ко Грчка.

Не туку морализирај тука. Заеби тие финти. Не туку паламуди. Узми цевку па работи. Ти си Пемба из Ниш. Ќе настинам вака… А утре идам на скијање.

Чао Јоцика. Ќе мислам на тебе кога ќе го палам ратракот.”

Loading...