Дома Македонија Познато кој во Македонија зема плата од 1000 евра

Познато кој во Македонија зема плата од 1000 евра

Loading...

Сепак, во Македонија може да се земе и поголема плата. Илјада евра е плата за која сонуваат голем број на граѓани.

Додека некој има едвај минимална плата, има некој кој зема и многу повеќе од тоа.

Ова се професиите со највисоки нето плати:

1.Воздухопловен транспорт – 60.476 денари

2.Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности – 49.530 денари

3.Производство на основни фармацевтски производи и фармацевтски препарати – 45.991 денар

4.Телекомуникации – 43.981 денар

5.Производство на хемикалии и хемиски производи – 42.028 денари

Loading...