Дома Македонија ,,Вечна да ни биде љубовта, за Македонија” – Симон Трпчевски прати поздрав...

,,Вечна да ни биде љубовта, за Македонија” – Симон Трпчевски прати поздрав од Њујорк

Светски познатиот пијанист, нашиот Симон Трпчевски, деновиве беше актуелен во Македонските медиуми со неговиот говор на настап во Штип, при што се пожали дека салата во која настапува е ладна.

Трпчевски притоа им одржа кратка, но мошне впечатлива лекција на одговорните за културата во нашата држава.

Симон Трпчевски оваа недела е во Америка. Тој беше гостин на изложбата на Македонскиот скулптор Славчо Спировски, кој во Њујорк ја имаше својата прва самостојна изложба.

Loading...

Професорот на универзитетот Колумбија, д-р Горазд Росоклија, на својот профил на социјалните мрежи постираше видео од настанот, а највпечатлив дел беше кратката изведба на познатата мелодија, во изведнба на маестро Симон Трпчевски.

,,За многу години Македонци, каде и да сте… вечна да ни биде среќата, за Македонија…”

Публикувахте от Gorazd Rosoklija в Петък, 17 януари 2020 г.

Loading...