Дома Македонија Мицкоски го кажа планот Б доколку нема избори на 12 април

Мицкоски го кажа планот Б доколку нема избори на 12 април

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во вечерашното интревју на ТВ Kлан на прашањето од водителот дали имаат план Б доколку нема избори на 12 април тој изјави дека ќе има избори на 12 април, а доколку нема СДСМ ќе се соочат со граѓаните.

-Ќе се соочат со гневот на народот и гневот на ВМРО-ДПМНЕ. Затоа ќе очекуваме да биде сценариото А – нагласи Мицкоски.

Loading...

Во понатамошното интервју Мицкоски истакна дека на граѓаните ќе им биде понудено алтернатива и иднина на следните парламентарни избори.

-Перцепцијата на граѓаните е дека овие лажат за да крадат. Таква е перцепцијата помеѓу народот, е сега тоа ние ќе го смениме, ние не треба да имаме компромиси со правото и нема да имаме – заклучи Мицкоски.

Loading...