Дома Останато Нико Вујчиќ: Што мислите вие – треба да бидам лут на Бог...

Нико Вујчиќ: Што мислите вие – треба да бидам лут на Бог поради тоа што го немам, или благодарен за она што го имам?

ДА БИДАМ ЛУТ НА БОГА ЗАРАДИ ОНА ШТО ГО НЕМАМ ИЛИ БЛАГОДАРЕН ЗА ОНА ШТО ГО ИМАМ !

Loading...

Неговите животни мудрости ќе ве натераат да се закопате во столицата и да поцрвенете од срам, зашто сте ненаситни во своите желби.

Всушност, ќе ве натераат да сфатите, колку сте среќни такви какви што сте.

– Се` што би направил за себе самиот, направи го за другите луѓе.

Не треба да очекувате полза од вашите великодушни дела, но добрите дела може да те доведат до изненадувачки награди.

– Синдромот – „Би бил среќен кога би го имал тоа и тоа…„ е масовно залажување.

Ако ја барате среќата во материјалните работи, никогаш нема доволно да ја имате.

– Можеби немам раце со кои би можел да и` ги држам рацете на мојата жена, но за да го држам срцето нејзино не ми требаат раце.

Нејзиното срце е она што сакам да го држам!

– Стравот е поголем хендикеп отколку да немате раце и нозе. Долго време не бев спремен да се соочам дека она што навистина не е во ред со мене, не е моето тело, туку ограничувањата кои сум си ги поставил себеси.

– Што мислите вие дека треба да одберам:

ДА БИДАМ ЛУТ НА БОГА ЗАРАДИ ОНА ШТО ГО НЕМАМ ИЛИ БЛАГОДАРЕН ЗА ОНА ШТО ГО ИМАМ !

Loading...