Дома Македонија Костадин: ВМРОвците се лицемерни – земаат плата од Северна Македонија, а демек...

Костадин: ВМРОвците се лицемерни – земаат плата од Северна Македонија, а демек не го признаваат новото име

Статус на Костадин Костадинов, пратеник и портпарол на СДСМ: Лицемерието на Мицкоски и дпмне!

Loading...

,,Замислете ќе поднел иницијатива за ратификација на договорот за членство на Северна Македонија во НАТО. Имам 2 многу јасни прашања до Мицкоски и до вмро-дпмне.

1.Под кое име на државата ќе ја поднесете иницијативата и дали конечно го прифативте Преспанскиот договор и уставното име Република Северна Македонија ?

2. Зошто не го поддржите законот за одбрана каде што практично се регулира нашето НАТО членство ?

– Изговорот ви беше дека не го поддржувате законот заради тоа што таму стои нашето уставно име Република Северна Македонија.

– Зошто тогаш членството во ЕНП ви е регулирано по уставното име Северна Македонија и тоа не ви смета?

-Зошто воопшто пратениците од вмро-дпмне примаат плата и други додатоци од Собрание на Република Северна Македонија ?

Лицемерието и лагите на Мицкоски фатени на дело. Бидете сигурни дека народот тоа го препознава и на 12ти Април ќе ве казни како никогаш до сега.

Loading...