Дома Останато Мислел дека жена му е почината и ја погребал – потоа сфатил...

Мислел дека жена му е почината и ја погребал – потоа сфатил каква грешка направил

Непозната смртоносна грозница изби пред крајот на 1800тите години во градот Пиквајл во Кентакти. Тогаш за малку не ја опустоши цела заедница, пренесува Viralnova.com
Помеѓу жртвите беше и Хаков Хатчер, синот на Октавија кој се разболел и починал во јануари 1881 година.

Loading...

Бидејќи не можела да ја прифати смртта на своето дете, Октавија станала депресивна и паднала во кома. Во мај истата година, нејзиниот маж повикал лекар кој потврдил дека починала, но не можел да ја објасни причината за тоа.

Веднаш ја погребале, а после недела дена оваа болест значително се проширила. Меѓутоа, еден човек после некое време се разбудил од комата во која паднал.
Сфаќајќи што направил, мажот на Октавија го откопал нејзиното тело, а глетката која ја затекнал била ужасна.

Се потврдило дека несреќната жена била жива закопана, односно дека била во кома, и кога се разбудила се обидувала на сите начини да излезе од ковчегот. Нејзиниот маж имал шанса да види дека внатрешноста на ковчегот била изгребана и искината.

После страшното откритие, нејзиниот маж повторно организирал погреб, а во нејзина чест подигнал споменик во природна големина кој и ден денес стои на тој гроб.

Извор: Пинџур

Loading...