Дома Македонија (ВИДЕО) Пастор Иванов: Џабе ли некој рекол „Црква – сила Небесна“, Ристе...

(ВИДЕО) Пастор Иванов: Џабе ли некој рекол „Црква – сила Небесна“, Ристе и Владе среќни, мајка Лиле пресреќна, ние најсреќни

Статус на Филип Иванов:

Џабе ли некој рекол „Црква – сила Небесна“ 😁 Од вчера до денес, мајка Лиле ја сторивме со нови машина за перење и машина за сушење алишта!

Loading...

Ви благодарам на сите кои ја споделивте објавата, и кои ме контактиравте и веќе праќате помош. Продолжуваме да ги собираме средствата за стреата на куќата, за нивното одење на бања, и за асистентите кои им се потребни.

Ристе и Владе среќни, мајка Лиле пресреќна, ние најсреќни! Господ да ве благослови сите!

Ѕирнете го видеото на Ацо од нејзината реакција:

"МАЛ ЧЕКОР ЗА ЧОВЕКОТ-ГОЛЕМ ЗА ЧОВЕЧНОСТА" рекол Neil Armstrong во 1969 година кога прв пат стапнал на месечината. Ова е можеби ,,мал" поклон од Filip Ivanov пастор во Евангелска црква Велес, кој после мојата објава за мајка Lile Dimitrievska и нејзината сурова судбина, дојде меѓу првите да ја посети донирајки еден пакет прехранбени артикли, а веке денес ја снабди и со машини за перење и сушење алишта…. БЛАГОДАРАМ…. во моментот е се' што би рекле за овој хуман човек со големо срце, иако знам дека е малку…

Публикувахте от Aco Dumovski в Сряда, 27 ноември 2019 г.

Ацо Думовски на својот профил на Фејсбук забележа еден голем хуман гест за македонската мајка на храброст Лиле Димитриевска на која и е потребна нашата помош бидејќи е немоќна сама да се грижи за своите возрасни неподвижни близнаци…

Филип Иванов, пастор во Евангелската црква во Велес за Лиле и синовите донел пакет со храна но и машина за перење и сушење алишта.

“МАЛ ЧЕКОР ЗА ЧОВЕКОТ-ГОЛЕМ ЗА ЧОВЕЧНОСТА” рекол Neil Armstrong во 1969 година кога прв пат стапнал на месечината.

Ова е можеби ,,мал” поклон од Filip Ivanov пастор во Евангелска црква Велес, кој после мојата објава за мајка Lile Dimitrievska и нејзината сурова судбина, дојде меѓу првите да ја посети донирајки еден пакет прехранбени артикли, а веке денес ја снабди и со машини за перење и сушење алишта…. БЛАГОДАРАМ…. во моментот е се’ што би рекле за овој хуман човек со големо срце, иако знам дека е малку…

Loading...