Дома Македонија Јоци сподели видео од 2013 година во кое Шеќеринска зборува за загадувањето

Јоци сподели видео од 2013 година во кое Шеќеринска зборува за загадувањето

Новинарката Јорданка Ивановска Јоци, сподели видео од 2013 година, во кое потпретседателката на СДСМ и министер за одбрана, Радмила Шеќеринска, тогаш од позиција на опозиција зборува за загадувањето.

СДСМ е на власт веќе три години, а на локално ниво, во еден од најзагадените градови во нашата држава, Скопје, повеќе од две години.

Ситуацијата не само што не е подобрена, туку се чини од година во година оди на полошо. Власта се обидува со некои мерки, како на пример субвенционирање на инвертери, но засега тоа не дава резултат.

Loading...

Граѓаните во коментари на социјалните мрежи, потсетуваат дека можеби најдобрата мерка е гасификацијата, која никако да се реализира.

Да ја погледнеме Хипокризијата на Луда Комуњара од #СДСМ во однос на загадувањето во Скопје.Датум на видеото е 20.12.2013 година.Денеска не видов некој од власта или #Шеќеринска да носат маски или да протестираат против 10 пати поголема загаденост од дозволеното.

Публикувахте от Здравко Китаноски в Четвъртък, 14 декември 2017 г.

Loading...