Дома Свет Претседателот Трамп го разреши Џон Болтон од функцијата државен секретар за безбедност...

Претседателот Трамп го разреши Џон Болтон од функцијата државен секретар за безбедност – на негово место Роберт О Брајан

Претседателот Трамп денес на Твитер објави дека претставникот на Стејт департментот Роберт О’Брајан ќе го наследи Џон Болтон како советник за национална безбедност.

Службата на О’Брајан досега беше специјален претседателски претставник за заложнички работи во Стејт департментот.

Loading...

При објавувањето на објавата, Трамп рече: „Јас работев долго и напорно со Роберт. Тој ќе направи одлична работа“.

 

Loading...