Дома Економија Кочо Анѓушев во дуел со Славевски изнесе фрапантен податок: ВМРО за 7...

Кочо Анѓушев во дуел со Славевски изнесе фрапантен податок: ВМРО за 7 години не задолжило за скоро 3 милијарди евра

Loading...

Во дебатна емисија помеѓу вицепремиерот ма владата Кочо Анѓушев и поранешниот министер за финансии од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, а сега член на извршниот комитет на партијата Трајко Славевски беа изнесени фрапантни податоци за задолжувањето на нашата држава.

Имено, Кочо Анѓушев откри дека во време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ, за седум години, ја задолжиле државата со две милијарди и седумстотини милиони евра. Наспроти тоа, за две години од владеењето на СДСМ, задолжувањето било 150 милиони евра.

На ова Трајко Славевски немаше одговор, а Анѓушев дури и му префрли дека не очекувал такво незнаење од професор на Економскиот факултет.

Погледнете го видеото:

Славески и Анѓушев за долгот

Економска тепачка втор дел: Анѓушев му докажува дека кога биле на власт се задолжувале со милијарди, а покажувале мали бројки раст.Славески прво тврди дека „досега долгот е зголемен нето за 150 милиони евра“, а кога истото му го повторува Анѓушев, се пишмани!Бруко, не си ни за кец! Седи доле!

Публикувахте от Seir в Петък, 13 септември 2019 г.

Loading...