Дома Македонија Филипче: Мора да ја вратиме довербата меѓу пациентите и здравствените работници

Филипче: Мора да ја вратиме довербата меѓу пациентите и здравствените работници

Статус на Венко Филипче:

Почитувани пациенти, ние сме со вас. Секојдневно се грижиме за вашето здравје, но и здравјето на вашите најблиски. Моето присуство на денешниот протест е поддршка, затоа што со насилство врз здравствените работници не се постигнува ништо. Нападот е недозволив и казнив според закон.

Преземавме конкретни мерки со мобилна полициска патрола на најкритичните јавно-здравствени установи за да не се случуваат вакви инциденти.

Loading...

Мора да ја вратиме довербата меѓу пациентите и здравствените работници.

Преземаме мерки за да го вратиме и достоинството на здравствените работници.

Почитувани пациенти, ние сме со вас. Секојдневно се грижиме за вашето здравје, но и здравјето на вашите најблиски. Моето…

Публикувахте от Венко Филипче в Сряда, 18 септември 2019 г.

Преку вработувања, зголемени плати, дежурства, едукации итн, тие да бидат да бидат мотивирани и задоволни во својата работа. Вршиме хумана дејност, довербата меѓу пациентите и здравствените работници е најважна.

Loading...