Дома Македонија Миленко за Влатко Ѓорчев: Тој само лапа од нас, во Парламент заврши...

Миленко за Влатко Ѓорчев: Тој само лапа од нас, во Парламент заврши средно, факултет и се ожени

Новинарот Миленко Неделковски, во колумна на својот портал Дудинка прави анализа за понудата на кадри која ја дава опозицијата. Меѓу другото го анализира и Влатко Ѓорчев, висок функционер на ВМРО-ДПМНЕ:

,,…Премногу сме изгорени и изморени од гласање за политиканти, кариеристи, политички крлежи, превртачи, неуспешни абортуси – луѓе што си проживеаја живот како пратеници и државнии чиновници на наша сметка, не правејки ништо за нас кои сме ги делегирале да бранат наши ставови. Еве, земете го примерот на Влатко Ѓорчев.

Loading...

Прво, единствено и последно вработување му е Пратеник во Собрание. Ништо во живото не создал сам, не обезбедил корка леб за себе а да не е државен буџет во прашање, никому никогаш не поделил ниту една плата, не платил никаков данок – само лапал државна плата.

Во меѓувреме, додека седеше во парламент се ожени, се изна ева за да надополни за сето време од младоста што длкал, изнаправи деца, заврши средно, дипломираше на факултет и ги бранеше гадовите што направија пуч и ги стрпаа сите патриоти и браќа во затвор.

Но, само он да е проблемот, лесно ќе е! Ама не е! Ужасниот кастинг, нам на ГРАЃАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА не ни дава можност да подариме доверба…”

Loading...