Дома Македонија Дескоска: Нека не се надева ВМРО на Амнестија – тоа нема да...

Дескоска: Нека не се надева ВМРО на Амнестија – тоа нема да им го прифатиме

ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи нов закон за СЈО кој е во склад со европското право и препораките на Европскиот суд на правдата. Правосудните институции не смеат да се користат за политичка пресметка. Одговорност за секоја злоупотреба ќе има“, изјавиа од ВМРО-ДПМНЕ.

Loading...

Министерката за правда Рената Дескоска, која раководи со работните групи меѓу власта и опозицијата, за Алсат вели дека предлогот на опозицијата ќе се разгледа, но децидна е дека скриена амнестија нема да биде прифатена.

„Со нетрпение го очекуваме текстот на ВМРО-ДПМНЕ. Кога ќе го примиме, тогаш ќе се произнесеме. Доколку има исправки во текстот, секако дека ќе бидат прифатени. Доколку има скриена амнестија, нема да се прифати“, изјави Рената Дескоска, министерка за правда.

Loading...