Дома Свет Од утре почнува “метлата” во Америка за сите што се со нелегален...

Од утре почнува “метлата” во Америка за сите што се со нелегален престој

Утре почнува големата акција на депортирање на илегалните мигранти од сите големи градови во САД. Мигрантите вќе добиле решенија за депортирање и надлежните ги пиовикуваат да не се противат во спроведувањето на оваа мерка.

Решенија добиле мигрантите во сите големи градови, но полицијата од Лос Анџелес и Чикаго по наредба на градоначалниците на овие градови, нема да учествува во оваа акција на присилно враќање.

Најмногу мигранти биле депортирани од САД во 2013 и тоа имало 435 000. Активистите за човекови права тврдат дека Трамп оваа депортација ја користи во политички цели и предупредуваат дека тој само шири страв меѓу мигрантите.

Loading...

Властите пак сметаат дека со акцијата ќе ги обесхрабрат илјадниците мигранти, кои чекаат во Мексико за да влезат во САД.

Извор: Канал 5

Loading...