Дома Економија Од 1. Јули стартува либерализацијата – ќе има ли нова цена на...

Од 1. Јули стартува либерализацијата – ќе има ли нова цена на струјата

Од следниот месец, за струја нема да и плаќаме на ЕВН Македонија, туку на новата компанија ЕВН Хоум. Засега надлежните не очекуваат ценовни шокови со новата цена на струјата која корисниците ќе ја плаќаат за струјата.

Loading...

Од 1 јули за струја ќе плаќаме по нова цена на електричната енергија за домаќнствата а дали ќе има пад или скок на цената е неизвесно.

Оваа новина доаѓа со либерализацијата на пазарот а Бислимовски смета дека за граѓаните уште е поисплатливо да останата на регулираниот пазар наместо да излезат на слободниот .

Сите корисници од јануари имаат опција да си изберат компанија од кој ќе купуваат струја а наскоро ќе можете и сами да ги проверувате и споредувате цените за струја кои ги нудат снабдувачите.

Извор: Фактор

Loading...