Дома Македонија Ванковска: Не, не, малку ни е и ова – ние и јаже...

Ванковска: Не, не, малку ни е и ова – ние и јаже сами ќе си купиме

Статус на професорката Билјана Ванковска:

А божем историјата ќе им ја оставеа на историчарите… Еве, Стево се отказва и од Гоцета! А историчарите, пак, (наивни или нешто друго), ги слушав пред некој ден, не сфаќаат дека штом политиката им го скроила елечето/договорот/комисијата, тие можат да бидат се’, освен научници.

Не, не, малку ни е и ова! Каква кубура, какви бакрачи. Ние и јаже сами ќе си купиме. Аморфна маса, тоа сме ние – сме биле и сме останале.

А божем историјата ќе им ја оставеа на историчарите… Еве, Стево се отказва и од Гоцета! А историчарите, пак, (наивни…

Публикувахте от Biljana Vankovska в Петък, 21 юни 2019 г.

А таквите како Гоце, Даме, Јане, Питу – што да каже човек, освен она „ за идеале гину будале“. Овие „паметниве“ си владеат на готово и кажуваат што ќе им кажат дека треба да кажат..