Дома Останато Покрај градежници и програмери, сега Шведска бара и Аптекари (ФОТО)

Покрај градежници и програмери, сега Шведска бара и Аптекари (ФОТО)

Предност имаат оние со диплома од ИТ факултет, професорска диплома и занает на градежник. Тоа се карти за влез во Шведска, за луѓето од Балканот кои сакаат таму да работат.

Loading...

Ова се трите дефицитарни занимања, а шведските газди за овие професии се подготвени да одвојат и по неколку илјади евра. На Швеѓаните им требаат работници од дури 72 професии.

Последните денови ба социјалните мрежи забележавме агресивни спонзорирани реклами од ланец на аптеки во Шведска, кои бараат Фармацевти со ЕУ лиценца, кои веднаш би се вработиле во оваа компанија.

Ова е веб страната на компанијата, каде можете да конкурирате доколку ги исполнувате условите.

Loading...