Дома Магазин Рон живее во Америка и обожува да ги пее песните на Шабан...

Рон живее во Америка и обожува да ги пее песните на Шабан Шаулиќ (ВИДЕО)

Рон Холси уживаше да ги пее песните на големата и легендарна ѕвезда. Холси, после трагичната сообраќајка се огласи на неговата страница на социјалните мрежи:

– Се сеќавам на зимата 2011 година. Бев во зачадениот подрумски бар во Белград со мојот другар кој што ми рече дека ако сакам да научам да пеам српски песни треба да го слушам Шабан Шаулиќ. Никогаш претходно не сум слушнал за него, па мојот другар Денко неговото име ми го напиша на салфетка.

Ја земав и ја ставив во џеб. Следниот ден на Јутубе ја најдов песната „Кралица на моето срце“, додека ја слушав истиот момент се фасцинирав. Никогаш не сум слушнал вакво нешто порано. Тој глас, високиот вокал, воодушевни украси. Ја слушав повторно , и повторно…

– Како е можно некој да пее така? Како е можно остатокот од светот да не знае кој е Шабан Шаулиќ? Во последните неколку години се обидував да најдам одговори на овие прашања.