Дома Останато Ајде сега – изгоре цел стан, а иконите останаа недопрени (ФОТО)

Ајде сега – изгоре цел стан, а иконите останаа недопрени (ФОТО)

Пред три месеци во Сребреница изби пожар во стамбена зграда. Притоа станот е уништен, а на пелосаниот ѕид недопрени останаа иконите на Јован Крстител, Исус Христос, Богородица и други…

Изгореа гредите, плафонот се сруши, изгорел целиот намештај како и целата покуќнина. Остана само пепел и прашина на сите страни, а недопрени од пожарот останаа само иконите на ѕидот.

Кога се вративме во станот, све беше во пепел, све оклу нас беше црно, све изгорело освен иконите кои што останаа недопрени од пожарот.

Како да немало воопшто и пожар во станот. Застанавме пред иконите се крстивме и еднинствено знаевме дека Бог не не напуштил и дека има надеш за нас, раскаажал Душан Савиќ (59) од Сребреница.