Дома Магазин (ВИДЕО) Некст Тајм го објавија документарецот каде објаснуваат како настана “Нешто ќе...

(ВИДЕО) Некст Тајм го објавија документарецот каде објаснуваат како настана “Нешто ќе те питам бабо”

Некст Тајм пред околу два месеци го претставија своето најново дело, “Нешто ќе те питам Бабо”. Ова е трет синглс о истата тематика на популарното дуо и како и претходните, предизвика огромно внимание во јавноста.

Уште повеќе што Тодор Александров во времето на комунизмот беше оцрнуван, па и ден денес, постарата генерација со скепса гледа кон неговиот лик и дело.

Некст Тајм промоцијата на овој спот ја направија во Драмски театар, а вниманието на јавноста го предизвика присуството на највисокото раководство на партијата ВМРО-ДПМНЕ, на чело со лидерот Христијан Мицкоски.

Некст Тајм тогаш изјавија дека тие не ги бирале гостите, но не ги ни попречиле оние кои сакале да дојдат. Се шпекулирашпе дека тие ќе бидат главни музички ѕзвезди во Претседателската кампања на опозицискита партија, но Некст Тајм си останаа на зборот, дека нема да се мешаат во политика.

Завчера дуото на својот канал на социјалните мрежи го постави документарецот во кпој се објаснува како е снимена песната и видеото. Погледнете: