Дома Македонија Каракамишева со прашање до ОЈО: Ќе превземете ли мерки против недостојни пратеници

Каракамишева со прашање до ОЈО: Ќе превземете ли мерки против недостојни пратеници

Синоќа по еден месец пауза, фантомскиот профил на Илија Громовник објави ново аудио на кое се слуша гласто на пратеник од Сбранието на Република Северна Македонија.

Тој најавува дека ова е прво од серија на нови и неслушнати аудио разговори. Интересно е што локацијата на објавување на ова аудио е Будимпешта.

Тања Каракамишева со прашање до ОЈО:

,,Да се потсетиме, мандат на пратеник може да му биде одземен кога е осуден за кривично или друго казниво дело што го прави НЕДОСТОЕН за вршење на функцијата пратеник. Ајде ОЈО преземи активности, недостојни пратеници има многу!!!”