Дома Македонија Тричковски: Замисли да се најдеш меѓу Тања Каракамишева и Силјановска

Тричковски: Замисли да се најдеш меѓу Тања Каракамишева и Силјановска

Статус на Бранко Тричковски:

“Во рамките на верските ритуали, бескрајно изветвени и обесмислени во растурената тајна што им ја направи строгоста на животот, најомразољубни (Лакан), демек блесави, лицемерни, инфантилни и глупантропски, ми се поздравите и честитките на политичарите.

Loading...

Ги знаете тие цинични фразетини да сме живееле во љубов и мир. Немам ништо против, дури ни кога ќе го ставам тој апел како елемент кој на нив им овозможува барем некое време да живеат во богатство и омраза. Но, најеекси ми е повикот да се сплотиме.

Сплотувањето на еден вид има смисла само ако е надвор многу студено. Многу видови се сплотуваат за да ја претераат зимата. Освен тоа при сплотувањето е важно кој зад кого или пред кога ќе се сплоти.

Замисли да се сплотиш меѓу Тања Каракамишева и Гордана Силјановска. Или пред тебе да се најде Мицко. Сплотувањето, почитувани, е заговарање на општонационален интест, за групен сефс без заштита, а кога ќе дојде од устата на лудакот од Водно, тоа е повик да се сплотиме под црни маски и да им носиме вода на пучистите во Собранието.

Затоа, во оваа свечена прилика јас морам да им порачам на порачувачите: Да ви го сплотам у таквото злосторничко да ви го сплотам!”

Loading...