Дома Македонија Груевски повторно се огласи и се пошегува со Филипче: Го испуштивме детето

Груевски повторно се огласи и се пошегува со Филипче: Го испуштивме детето

Поранешниот премиер на Македонија, Никола Груевски повторно се огласи на Фејсбук. Повод беше Министерот за здравство, Венко Филипче.

…го испуштивме детето…
…ова на шефот негов, заразно да не е?

По две години власт на СДСМ, министерот за здравство најде оправдување за епидемијата на морбили.

Во исто време кога и во неколку земји на Европа, но и во САД, во неколку држави и градови како во Вашингтон и Њујорк на пример, се прогласи епидемија на морбили министерот кога некој спомнал негова оставка како да доби мали сипаници со многу висока трмпература, изјави:

…го испуштивме детето……ова на шефот негов, заразно да не е?По две години власт на СДСМ, министерот за здравство…

Публикувахте от Nikola Gruevski в Неделя, 14 април 2019 г.

,,Епидемијата е резултат на падот на колективниот имунитет, поради катастрофалните политики на претходната Влада во изминатите години и негрижата за здравјето на граѓаните.,,