Дома Останато Ќерката на Премиерот Заев ја избра професијата со која сака да се...

Ќерката на Премиерот Заев ја избра професијата со која сака да се занимава

Да се биде доктор е една од најблагородните, но истовремено и најтешките професии.

Најчесто за оние кои се одлучиле животна професија да им биде медицината, се вели дека на некој начин избрале секој ден да сретнуваат несреќни луѓе, во потрага по лекот за својата болка.

Сепак, секој доктор се согласува дека чувството кога ќе му се помогне на пациентот и успешно ќе биде излекуван е непроценливо.

Токму медицината, благородна, но и професија која бара многу посветеност и жртви, е изборот на Александра Заева, ќерката на премиерот Зоран Заев, која годинава е матурантка.

Околу нејзината одлука да студира медицина, нејзини блиски за ,,Фокус” раскажаа дека воопшто не се изненадени. Уште како мала, била доста сочувствителна, секогаш сакала да помага, па така нејзиниот избор околу животната професија бил нешто сосема очекувано за семејството.

Целиот текст прочитајте го на Фокус