Дома Uncategorized Тарчуловски: Секоја чест Мицкоски Царе – лустерите од Белата палата одат во...

Тарчуловски: Секоја чест Мицкоски Царе – лустерите од Белата палата одат во цркви

Loading...

Јохан Тарчуловски во свој статус на социјалните мрежи изрази огромна благодарност до лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, за донацијата од лустери за црквата во Љубанци, од каде Јохан потекнува.

По низата прозивки од јавноста дека таканаречената “Бела палата” во центарот на Скопје е преполна со луксуз, а новиот лидер во некои интервјуа делумно се согласи со овие констатации, еве, се пристапи кон отстранување на скапите лустери.

“Огромна благодарност до претс.на ВМРО ДПМНЕ
Христијан Мицкоски за донацијата од лустери кој се извадени од централниот штаб а кој беа означени како луксуз.

Затоа се подаруваат по македонските цркви и манастири. Црквата св Никола с.Љубанци ќе ви е вечно благодарна.”

Loading...