Дома Балкан Александар Вучиќ се расплака за време на говорот (ВИДЕО)

Александар Вучиќ се расплака за време на говорот (ВИДЕО)

Оние кои во 1999 година, на ден Младенци и месецот потоа беа во Србија, се сеќаваат на неизвесноста и стравот кој го донесе војната во СР Југославија.

На главната манифестација за одбележување на 20 години од бомбардирањето врз СР ЈУгославија од страна на НАТО , која се одржаа во Ниш, српскиот претседател Александар Вучиќ се расплака за време на говорот.

Тој претходно го следеше обраќањето на Слаѓан Вучковиќ, подофоцер кој за време на НАТО бомбардирањето ги чистеше реоните од неексплодираните бомби. Ги изгуби двете раце и едната нога во експлозоја на една од фрлените бомби.