Дома Магазин Црквата не им дозвoлува на Милјана и Милојко да се венчаат: Познато...

Црквата не им дозвoлува на Милјана и Милојко да се венчаат: Познато и зошто

Милјана (21) и Милојко (74) од село Палатовиќ, контовезниот пар за кого зборува целиот регион закажаа венчавка на 7 септември, но и покрај тоа што имаат голема желба венчавка да имаат и во црква тоа сепак не е можно поради големата разлика во годините.

Инаку тие не се единствените кои се соочиле со ова азабрана. Позната српска креаторка Верица и нејзиниот 35 години помлад партнер неможе да добијат одобрение за да се венчаат во црква поради разлика во годините.

Според црковните закони разликата во години не смее да биде поголема од 15 години разлика.

Меѓутоа родителите на младата Милјана која би требало да се омажи со Милојко на 7. септември, не се воодушевени од нејзиниот избор.

„Јас не постојам откако таа е со него. Не спомнувајте ми го тој старец. Многу сум разочаран од ќерката“ изјави таткото на Милјана.

Нејзината мајка од друг страна ја поддржува врската, но единствено нешто што и пречи се коментарите на луѓето, особено на непознатите

„Многу сум разочарана, не поради врската, туку поради начинот на кој тоа е обелоденето. Најмногу ме болат коментарите на луѓето, особено на оние непознатите.