Дома Македонија Сите што имате лажни профили на „Фејсбук“ и на „Инстаграм“ гасете ги...

Сите што имате лажни профили на „Фејсбук“ и на „Инстаграм“ гасете ги веднаш

loading...

Се чини дојде на ред да се средува ситуацијата на социјалните мрежи, а за таа цел МВР започна да дели кривични пријави. Имено во текот на изминатиот ден поднесени се две пријави поради креирање лажни профили на „Фејсбук“ и на „Интаграм.

Секторот за внатрешни работи Охрид поднесе кривична пријава против две девојки за лоупотреба на лични податоци.

Во првиот случај, Л.Б.(29) од Вевчани во текот на јануари оваа година неовластено презела и обработувала фотографии на две лица, по што ги објавила на нејзиниот лажен „Фејсбук“ профил и постирала коментари со недолични содржини.

А.В.(29) од Охрид, пак, во периодот од октомври 2018 до 12 февруари годинава, креирала профили со лични податоци од С.Д. од Охрид, на „Фејсбук“ и „Инстаграм“, без претходна согласност од него, по што од тие профили комуницирала со негови пријатели и роднини.

loading...
loading...