Дома Македонија Ново сведоштво на преживеан патник: Се блокираше воланот, пробав да му помогнам...

Ново сведоштво на преживеан патник: Се блокираше воланот, пробав да му помогнам на возачот

loading...

“Не знам што се случи. Бев на третото седиштето и станав кога почнал да се тресе автобусот. Мислев дека на возачот му се слошило, но беше добар и се обидуваше да го исправи автобусотот откако изгуби контрола, но му се блокиралше воланот.

Се се случи многу брзо, се обидов да му помогнам и заедно го вртевме воланот, но не успеавме. Кога сфатив дека е доцна само се фатив за нешто за да летнам и тоа беше се, раскажа патникот Бејтула Муриу врботен во министерството за економија.”

Први дотрчале жителите на околните куќи, меѓу нив беше и човекот, кој ја извадил патничката кој подоцна почина во болница.И тој беше премногу потресен за да раскаже детално што се случило.

Освен селаните, на настраданите им помагале и патници кои во моментот возеле по автопатот.

loading...

Извор 24 Инфо

loading...