Дома Македонија (ФОТО) Македонските ракометни репрезентативци донираа за нашата црква во Германија

(ФОТО) Македонските ракометни репрезентативци донираа за нашата црква во Германија

Драги Браќа и Сестри, од МПЦО Св.Петка се заблагодаруваме на нашите ракометни репрезентативци, Петар Ангелов, Аце Јоновски и Филип Лазаров што сабота вечер на 9.2.2019 не посетија, и ни приредија изненадување како и чест взаемно да се запознаеме.

Беа доста љубезни и трпеливи со сите, бидејки не одбија ниедна особа за слика или разговор. Истотака неочекувано и спонтано се одлучија, заедно со Македонската Заедница на Германија односно со председателот Миле Николски, по нашиот повик за донација на ново набавените Круни, да донират и со тој чин да ги исплатат Круните!!!

Нека им даде Бог благослов и здравје како и на нивните најблиски!

Се заблагодаруваме и на представниците на културниот клуб “Тоше Проески” од Хилден за посетата, кој на 09.03.2019 во сабота од 19 часот ке го прославуват денот на жената со групата “Молика Оне”. Адресата е “Graf-Recke-Str.170, 40273 Düsseldorf”.

Драги Браќа и Сестри,од МПЦО Св.Петка се заблагодаруваме на нашите ракометни репрезентативци, Divi Angelov, Jonovski…

Публикувахте от Mpco Sveta Petka Düsseldorf в Понеделник, 11 февруари 2019 г.