Дома Македонија Најчевска распали по Манчевски: Човечево треба под итно да биде разрешено од...

Најчевска распали по Манчевски: Човечево треба под итно да биде разрешено од министер

Статус на Мирјана Најчевска:

“Ова човече под итно треба да биде разрешено од министерската функција. Со оваа изјава тој заговара партизација на администрацијата и го руши и самиот поим на професионалност и на мерит ситем.

Оставка за секој вмровец преоблечен во кожа на СДСМ.
Нека оди да научи да чита и пишува па после можеби ќе стигне и до читање на законите и до членот 3 од ЗАКОНОТ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА И РАБОТА НА ОРГАНИТЕ НА ДРЖАВНАТА УПРАВА“.

Органите на државната управа своите надлежности утврдени со закон ги извршуваат врз основа на начелата на законитост, одговорност, ефикасност, економичност, транспарентност, еднаквост и предвидливост.“

Можеби (само можеби) тогаш ќе дознае кои се неговите должности како министер.