Дома Магазин Пиете горко или благо кафе – тоа може да открие дали ќе...

Пиете горко или благо кафе – тоа може да открие дали ќе бидете богати!

Знаете ли за онаа изрека „кој пие горко кафе, животот му е сладок“? Е, па сега таа теорија е научно докажана.

Loading...

Луѓето кои во кафето или чајот ставаат две или повеќе лажици шеќер, веројатно се посиромашни од оние кои додаваат помалку, открило едно истражување.

Студиите кои се спроведени во магазинот „The Grocer“, споредиле навики за пиење чај и кафе во различни социо-економски групации и откриле дека 36% од оние со помали приходи ставаат шеќер во кафето или чајот, додека истото тоа го прават они со солидни плата, само во помал број, односно 26%.

Оние кои ставаат две или повеќе лажици шеќер ги има 9% меѓу богатите, додека кај сиромашните дури 19%.

Loading...