Дома Балкан Докторите изгубиле надеж, но се случи чудо: Владимир по 16 дена во...

Докторите изгубиле надеж, но се случи чудо: Владимир по 16 дена во кома се пробуди – прозборе, па заплака

Loading...

Младиот 17-годишен Владимир Милетиќ од Бобовишта кој на 1. октомври кој беше тешко повреден од сообраќајната несреќа во своето село кога го удари возило кое го управуваше 43-годишниот Дејан К., дојде при свес и повеќе не е животно загрозен.

Момчето поради неколку кратни повреди во болницата во Ниш повеќе од две седмици лежеше во кома, а прогнозите на лекарите беа песимистички.

Меѓутоа, чудо се случи, момчето се стабилизира и префрелно е на понатамошно лечење во Алексинац. Мирослав, таткото на Владимир кој не се мрднуваше од болницата во Ниш конечно може и тој малку да се смире и да му олесни.

„Води ме дома тато – тоа беа првите негови зборови. Ми пукна нешто во градите, се воздржав да не пуштам солзи, но Владе заплака. Бев спремен за најлошото, но сепак не губев надеж, лекарите отворено ми кажаа дека неговите повреди се многу тешки. Се молев на Господ, верував во него, бев на манастирот Свети Роман, однесов јагне и запалив свеќа.“ изјави Мирослав.

Loading...