Дома Македонија Ване Цветанов: Заев е новиот, модерен Гоце Делчев

Ване Цветанов: Заев е новиот, модерен Гоце Делчев

Loading...

Екс-директорот на Управата за спречување на перење пари и финансирање тероризам, Ване Цветанов гостуваше на ТВ 24 ВЕСТИ, во емисијата 24 АНАЛИЗА.

Цветанов испрати пофални зборови кон премиерот Зоран Заев, а според него, тој е новиот и модерниот Гоце Делчев.

„Без разлика дали го етикетираат како предавник или не, според мене, Зоран Заев е новиот и модерниот Гоце Делчев. Тој ги гледа работите 100 години нанапред.

Со Договорот не е се затворено, а има работи кои треба да се дефинираат. Самото однесување од врвот на ВМРО-ДПМНЕ прати лоша порака. Во иднина тешко дека опозицијата ќе може да создаде добри релации со партиите од западниот свет“, истакна Цветанов.

Извор: Фокус

Loading...