Дома Македонија Панчо Минов ќе ја напушти пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ: Сè дури Мицкоски...

Панчо Минов ќе ја напушти пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ: Сè дури Мицкоски е претседател, јас не сум со нив

Loading...

Пратеникот на ГРОМ, Панчо Минов најави дека ќе се повлече од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ поради разрешувањето на потпретседателот на ДПМНЕ, Митко Јанчев од страна на партискиот лидер Христијан Мицкоски.

Како што објасни Минов на телевизијата 24 вести, не сака да биде дел од коалиција додека лидер на водечката партија во коалицијата е Мицкоски.

-Не можеш да разрешиш успешен градоначалник поради изразено мислење, рече пратеникот на ГРОМ.

Loading...