Дома Македонија Да и помогнеме на Катерина – АПЕЛ до сите хумани луѓе

Да и помогнеме на Катерина – АПЕЛ до сите хумани луѓе

Loading...

Да бидеме хумани и да донираме за Катерина Рујковска на која треба да ѝ се пресади рожница за да може светот да го гледа како останатите нејзини врсници.

Семејството Рујковски апелира до сите хумани луѓе и институции да им помогнат преку донации.

-Ве молиме за помош на нашата ќерка Катерина Рујковска. На 12.12.2018 година закажан е посебен хирушки зафат пресадување на рожница (шареница) во Специјлната Болница Свети Вид во Белград, на другото око.

За таа операција потребни се 5.000 евра кои ние родителите не сме во можност да ги обезбедиме. Ве молиме донирајте на нејзината трансакциската сметка за донација, апелираат за помош Перо и Татјана Рујковски.

Loading...