Дома Македонија Во собрание со 80 гласа за помина одлуката за отворање на уставот

Во собрание со 80 гласа за помина одлуката за отворање на уставот

Loading...

Власта обезбеди двотретинско мнозинство и 80 пратеници гласаа за потребата да се пристапи кон уставни измени.

Драган Данев од ВМРО-ДПМНЕ побара пратениците да се изјаснат поединечно, бидејќи технологијата можела да затаи.

Спикерот Талат Џафери повика службите да го донесат списоците и да се премине на поеднично изјаснување.

Loading...