Дома Македонија Субвенции за сите оние кои во Скопје сакаат да купат печки на...

Субвенции за сите оние кои во Скопје сакаат да купат печки на пелети

Loading...

Град Скопје на чело во градоначалникот Шилегов, се уште не го објави вториот по ред повик за субвенционирање за купување печки на пелети.

Повикот требаше да биде објавен пред почетокот на грејната сезона, но се уште нема ништо од тоа, иако грејната сезона официјално започна пред неколку дена.

Покрај Град Скопје, субвенции за купување печки на пелети нудат у општините Гази Баба и Аеродорм.

Кога заврши грејната сезона, градоначалникот Шилегов предложи кратење на средствата за субвенционирање печки на пелети, кој наиде на остри критики. Овие субвенции за прв пат ги воведе претходнот градоначалник Коце Трајановски.

Греењето на пелети освен што ова за граѓаните ќе значи финансиски заштеди, во голема мера ќе се одрази и на заштитата на животната средина.

Извор: Поглед

Loading...